В 30-годишната история на фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД и 22-годишната на нейната най-успешна марка в областта на ръчните електроинструменти и машини Raider, въздушните компресори заемат специално място. 

При това не само като отделни машини, а като „глава“ на семейство ръчни пневматични инструменти.


Освен гама от компресори и всевъзможни принадлежности за свързване на инструментите към тях, към момента „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага и широка гама пистолети за боядисване, за помпане на гуми и продухване с тънка силна струя. Далеч по-обширна е гамата от ръчни пневматични инструменти, задвижвани от въздух под високо налягане: бормашини, гайковерти, ъглошлайфмашини, тресчотки, чукове, такери и др.


Всички те изискват качествен компресор, осигуряващ необходимото работно налягане и дебит на въздуха. В зависимост от инструмента, в едни случаи се изисква очистване на въздушната струя от съдържащите се в нея вода и масло, при други, добавяне на масло за смазване на пневматичния инструмент. При избора на компресора в редица случаи е от значение обема на ресивера, при други, компактните му размери са предимство. Нивото на отделяния шум, в редица случаи също може да има решаващо значение при неговия избор. Особено, когато се ползва било в домашна работилница или гараж в жилищна сграда.


Повече за компресорите в детайли, както и цялата статия може да прочетете ТУК!