Новите стартерни устройства Raider - надеждни, мощни и удобни

Ако сте собственик на автомобил, вероятно сте се сблъсквали с проблема на изтощен акумулатор, който ви пречи да отпътувате и той най-често, когато най-малко очаквате. Това може да се случи поради различни причини - дълго неизползване на колата, ниски температури, слаб акумулатор или дефект по електрическата система на автомобила. Каквото и да е обяснението, решението е едно и също - нуждаете се от стартерно устройство, което да ви помогне да запалите двигателя.

Стартерните устройства Raider, познати още, като Джъмп-стартери, са портативни зарядни устройства, които могат да подадат високо напрежение към акумулатора на автомобила и да го активират. Те са много по-удобни и безопасни от традиционните кабели за пускане, тъй като не изискват друга кола или източник на ток. Стартерните устройства са също така многофункционални, тъй като могат да зареждат и други електронни устройства, като телефони, таблети, лаптопи и др.

В тази статия ще ви представим новите стартерни устройства Raider, които са специално разработени за да ви осигурят надеждност, мощност и удобство при пътуване. Тези устройства са съвместими с повечето видове автомобили, имат вградени LED светлини и защита от претоварване, пренапрежение, прекъсване на тока и късо съединение. Те са също така компактни, леки и лесни за пренасяне и съхранение.

Модели стартерни устройства Raider

Raider предлага три модела на стартерни устройства, които отговарят на различни нужди и бюджети:

  • Raider RD-JBC20 - това е най-мощният и функционален модел, който може да стартира автомобили с бензинов двигател до 4.0 л или дизелов двигател до 2.0 л. Той има батерия с капацитет 18 Ah, която подава стартерен ток със сила 600 A Той има също така четири USB порта, които могат да зареждат различни електронни устройства, като телефони, таблети, лаптопи и др. Той има два LED източника на светлина с четири режима - постоянна, проблясваща, SOS и стобоскоп. Той се зарежда чрез micro USB кабел или 12V адаптер за запалката на колата и има LCD екран, който показва нивото на батерията, напрежението и температурата.

    Препоръчителната цена с ДДС: 229 лв.

  • Raider RD-JBC16 - това е средният модел, който може да стартира автомобили с бензинов двигател до 4.0 л или дизелов двигател до 2.0 л. Той има батерия с капацитет 8 Ah, която подава стартерен ток със сила 450 A. Той има също така два USB порта, които могат да зареждат електронни устройства, като телефони, таблети и др. Той има един LED източник на светлина с три режима - постоянна, проблясваща и SO. Той се зарежда чрез micro USB кабел или 12V адаптер за запалката на колата и има индикатор за нивото на батерията.

    Препоръчителната цена с ДДС:129 лв

  • Raider RD-JBC15 - това е най-компактният и лек модел, който може да стартира автомобили с бензинов двигател до 3.0 л. Той има батерия с капацитет 5 Ah, която подава стартерен ток със сила 300 A. Той има също така един USB порт, който може да зарежда електронни устройства, като телефони, таблети и др. Той има един LED източник на светлина с два режима - постоянна и проблясваща3. Той се зарежда чрез micro USB кабел и има индикатор за нивото на батерията.

    Препоръчителната цена с ДДС: 99.98 лв


Как да използвате и зареждате стартерните устройства Raider

Използването и зареждането на стартерните устройства Raider е много лесно и бързо. Ето как да го направите:

  • Преди да използвате стартерното устройство, уверете се, че нивото на батерията е поне 50%. Ако не е, заредете го чрез подходящия кабел или адаптер.
  • Свържете червената щипка на стартерното устройство с плюсовия полюс на акумулатора на автомобила, а черната щипка с минусовия полюс. Уверете се, че щипките са добре закрепени и няма искрене.
  • Натиснете бутона за стартиране на стартерното устройство и изчакайте няколко секунди. Ако устройството издаде звуков сигнал или светлинен сигнал, значи е готово за стартиране на автомобила.
  • Запалете двигателя на автомобила и изчакайте няколко секунди, докато се стабилизира. Ако двигателят не запали от първия път, изчакайте 10-15 секунди и опитайте отново. Не опитвайте повече от три пъти, тъй като това може да повреди акумулатора или стартер