"Евромастер Импорт Експорт" ООД разшири асортимента си от ръчни инструменти с марката Topmaster Professional, която се е утвърдила успешно през последните 22 години. Имаме удоволствието да ви представим част от новите инструменти за "сухото строителство". Методът на "сухото строителство" се използва широко при ново строителство и ремонт на сгради, особено с обществено предназначение. Той е важен заради лекото си тегло и възможността за бързо и лесно изграждане без внасяне на допълнителна влага в помещенията. Използват се гипсови и циментови плочи, които се монтират върху стоманени профили. Методът на "сухото строителство" е предпочитан при изграждане на преградни стени, обшивки в подпокривното пространство, кухи пространства за тръбопроводи и други инсталации, вътрешна топло- и звукоизолация, окачени тавани и други.

За всяка от тези операции има подходящия, в повечето случаи, специализиран инструмент:


Нож за шпакловане Topmaster

product nozh-shpaklovane-tmp thumb


  • За по-лесно изравняване на повърхността и постигане на високо качество на облицовката, Topmaster Professional създаде нов инструмент, представен тук. Този инструмент позволява почти три пъти по-бързо нанасяне на шпакловката в сравнение с обичайно използваните маламашки от стомана с дължина около 280 мм. Дължината му играе роля в тази по-висока скорост.
  • Интересно е, че той е наречен "нож за шпакловане", въпреки че няма нищо общо с рязането. Този термин вероятно е бил използван за пръв път от преводач в реномирана немска компания, а след това безкритично е приет от търговските фирми.
  • Инструментът представлява стоманена маламашка с необичайна дължина за този вид инструменти - 600, 800 и 1000 мм (арт. номера: 330141, 330142, 330143). Металната пластина е от неръждаема стомана с дебелина 0,3 мм и може да бъде заменена с нова при нужда.
  • Масивната дръжка осигурява стабилна подкрепа на стоманената плоча в цялата й дължина и ширина. Дръжката е с попречен профил, който придава на инструмента голяма здравина и устойчивост срещу огъване и изкривяване. Това позволява дори при едно преминаване да се постигне перфектно гладка повърхност на рязането с посочената ширина.
  • Дългата дръжка позволява държане с две ръце и равномерно натискане във всичката й дължина, което улеснява работата и намалява умората.
  • Инструментът може да се закачи на специална дръжка, която от своя страна може да се присъедини към телескопична дръжка. Дължината й може да се регулира в диапазона от 1160 до 2000 мм.

Различните модели Нож за шпакловане Topmaster

Арт.номер Продукт Дължина (mm) Материал Материал на дръжката Поколение Предназначение  
320141 Top Master Pro
Нож за шпакловане 600 mm TMP
600 mm Неръждаема стомана mm PVC 2-ро поколение За фино заглаждане и нанасяне на готови шпакловъчни смеси Детайли
320142 Top Master Pro
Нож за шпакловане 800 mm TMP
800 mm Неръждаема стомана mm PVC 2-ро поколение За фино заглаждане и нанасяне на готови шпакловъчни смеси Детайли
320143 Top Master Pro
Нож за шпакловане 1000 mm TMP
1000 mm Неръждаема стомана mm PVC 2-ро поколение За фино заглаждане и нанасяне на готови шпакловъчни смеси Детайли







Монолитни шпакли Topmaster



За разлика от обикновените шпакли, тези са просто невероятни! Ръкохватката и стоманеният лист са едно цяло, изработени от неръждаема стомана и в няколко различни широчини - 38, 51, 76, 102, 127 и 152 мм. И най-интересното - ъглите в двата края на челния им ръб са заоблени, специално направени така, че да избегнат нежеланото прокъсване на армиращата лента. А средната част на стоманения лист? Тя е изтънена, за да придаде по-голяма еластичност! Просто вълшебство!


Шпакли за вътрешни и външни ъгли Topmaster



Тези изключително полезни инструменти (арт. номера 320730 и 320731) са истински перли в света на оформянето на външни и вътрешни ъгли! Те се отличават от всички познати модели на пазара. Знаете ли защо? Защото новите модели на Topmaster Professional имат един вълнуващ детайл - дръжката не е просто заварена директно, а използва специална ъглова пластина! Това не само придава допълнителна устойчивост на инструмента, но и запазва перфектния прав ъгъл между двете страни на работната му част. Впечатляващо, нали?


Вана и табла Topmaster



В асортимента на Topmaster Professional се предлагат и вана и табла за шпакловъчни разтвори. Те са изработени от неръждаема стомана. Ваната има дължина от 350 мм, а таблата е с размери 330х330 мм. При работа, таблата се държи с помощта на ръкохватка, която се закрепва чрез винт.