Уважаеми Партньори и Колеги, Скъпи Приятели на Евромастер,

30 години са и много, и малко…Достатъчно, за да се утвърдим като доверен, достоен и желан Партньор и твърде малко, за да ограничим амбицията и ентусиазма, който ни води, само в 3 десетилетия.

Познаваме се отдавна, за да знаем, че заедно можем много повече. И вашето присъствие днес, тук е най-голямото признание за нас, подкрепаи уверение на това, че вървим в правилна посока. А именно ясна стратегия и последователна политика за развитие на бранша в България чрез Партньорската ритейл мрежа. Да отстояваме постигнатото през годините е важно, да защитим общият ни растеж е отговорно.

В предстоящата презентация сме представили основните дейности по инвестиции и развитие през последните 5 години, които считаме като определящи за успеха, а именно:

-       Над 700 нови продукта от двата водещи бранда Raider и ТМР

-       Изцяло нов бранд градински инструменти Gardex

-       Влязохме пълноценно в нови за нас категори, работно облекло и обувки

-       Увеличихме приноса от масови категории – в градина коси, косачки, консуматив за електроинструменти постигнахме портфолио идентично на професионалните марки

-       Инвестирахме в продуктова наличност и количества от стоки

-       Подкрепяме реализацията на продуктите чрез всички възможни средства на маркетинг и реклама

-       Инвестирахме в нови технологии, които да подобрят процесите по обслужване

-       Успяхме да се позиционираме като сигурен и надежден работодател сравнено с останалите доставчици от бранша. Като през последните 5 години над 40% от новопостъпилите служители в търговски отдел на Евромастер са мигрирали от конкурентни фирми. Всички те заявяват, че са предпочели Евромастер, заради силата на собствените брандове, финансовата стабилност и обезпечеността със стокова наличност.  

Всичко това не е новост за Евромастер. То е част от 30 годишния ни успех, неизменно се съдържа в последните 5 години и това ще бъде посоката, в която ще продължим и занапред. Правейки всичко, което ще видите накратко в презентацията, водени основно от нестихващия ни ентусиазъм и най-вече отговорността да защитим общите ни бизнес и професионални интереси, ние също изживяваме своите трудности и растем със своите грешки. Преминахме през тежки моменти, загубихме безвъзвратно достойни колеги, добри приятели и професионалисти. И днес сме изправени пред още много и непрекъснато променящи се предизвикателства, с които се сблъскват и огромните, световни индустрии. В тази обстановка много производители, доставчици и изобщо участници в бизнеса избраха пасивната позиция.

Ние сме тук, за да бъдем все така успешни. Уважаеми Партньори, благодарим Ви, че днес избрахте да празнувате с Евромастер. Това е огромно признание за положените от нас усилия и нестихващия ни ентусиазъм във всяка една от изминалите 30 години. Те са за Вас!