Ние мислим за вас
Последвайте ни:

Мотофрези RAIDER: Надеждни помощници във вашата градина

мотофрези-raider

МОТОФРЕЗИ RAIDER

ЗА ДОБРА РЕКОЛТА В ГРАДИНАТА 
Пролетта е идеалният сезон за освежаване на градината, а мотофрезите са незаменим инструмент за ефикасна и безпроблемна обработка на почвата. RAIDER e утвърдена българска марка, предлагащa широка гама от мотофрези, съчетаващи в себе си мощност, надеждност, лесна употреба и достъпност. Тази статия ще ви запознае подробно с различните модели мотофрези RAIDER, техните характеристики и предимства, за да ви улесни в избора на най-подходящата мотофреза за вашия терен.

електрически мотофрези

БЕНЗИНОВИ МОТОФРЕЗИ RAIDER

ОТ СРЕДНИ ДО ГОЛЕМИ ТЕРЕНИ
Бензиновите мотофрези RAIDER са проектирани да осигурят висока производителност и надеждност при обработка на големи и средни по големина терени. Предлагат се модели с разнообразна мощност, варираща от 4.0 до 7.0 конски сили.

ПРЕДИМСТВА НА БЕНЗИНОВИТЕ МОТОФРЕЗИ RAIDER:
  • Мощност: Бензиновите двигатели се отличават с по-висока мощност в сравнение с електрическите, което ги прави по-подходящи за работа с твърда и глинеста почва.
  • Автономност: Не се нуждаят от захранване от електрическата мрежа, предоставяйки свобода на движение и работа навсякъде без ограничения, налагани от дължината на кабела.
  • Издръжливост: Конструирани са за интензивна експлоатация и безпроблемно справяне с по-тежки задачи.


ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТОФРЕЗИ RAIDER

ОТ МАЛКИ ДО СРЕДНИ ТЕРЕНИ
Електрическите мотофрези RAIDER са проектирани да осигурят висока производителност и надеждност при обработка на малки и средни по големина терени. Предлагат се модели с разнообразна мощност, варираща от 750 до 1500 вата.

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ МОТОФРЕЗИ RAIDER:
  • Висока ефективност: Електрическите мотофрези са изключително ефективни. Това означава, че те преобразуват висок процент от електрическата енергия в механична енергия, което води до спестяване на разходи.
  • Ниски операционни разходи: Електрическите мотофрези не изискват гориво, както бензиновите или дизеловите модели. Това означава, че няма нужда от толкова редовна профилактика или пълнене на гориво, което намалява оперативните разходи.
  • Тиха работа и ниски вибрации: Електрическите мотофрези са много по-тихи от техните бензинови събратя. Това е особено полезно при работа в близост до жилищни райони или в часове, когато шумът трябва да се намали. Ниските вибрации подобряват комфорта на оператора и намаляват умората.

module image 1


1. ИЗБОР НА МОТОФРЕЗА

ЗА ВАШИТЕ НУЖДИ и бюджет 
Мотофрезата е вид дребна селскостопанска техника, която служи за раздробяване и подравняване на изорана почва. Тя е незаменим помощник при ежегодната обработка на земята, който може да бъде полезен както за индустриални цели, така и при домашна употреба в градини и оранжерии. Мотофрезата повишава способността на почвата да задържа вода и разпределя равномерно влагата в нея, като по този начин я превръща в лесна за обработка и за засаждане на различни земеделски култури или тревна растителност.


2. ВИДОВЕ МОТОФРЕЗИ

СПОРЕД ВИДА НА ДВИГАТЕЛЯ
Мотофрезите се делят на два основни типа според вида си на задвижване - електрически и на такива с двигатели с вътрешно горене. Електрическите фрези имат по-малка мощност, изискват електричество и не са подходящи за обработка на големи площи. Фрезите с двигатели с вътрешно горене са по-мощни, по-проходими и по-универсални, но изискват повече гориво и поддръжка. Според дизайна си, мотофрезите се разделят на такива с предни, задни или централни зъбни колела, които определят силата и посоката на въртене на фрезоващите органи.3. ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩА

МОТОФРЕЗА ЗА ВАШИТЕ НУЖДИ
Изборът на мотофреза зависи от няколко фактора, като размера на земята, която планирате да обработвате, типа на почвата, бюджета и личните ви предпочитания. Като общо правило, за по-малки площи и по-лека почва са подходящи електрическите фрези с предни зъбни колела, които са лесни за управление и не замърсяват околната среда. За по-големи площи и по-твърда почва са по-добри фрезите с двигатели с вътрешно горене със задни или централни зъбни колела.


4. СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА

НА ВАШАТА МОТОФРЕЗА
За да удължите живота на вашата мотофреза и да подобрите нейната работа, е важно да спазвате няколко основни правила за поддръжка и грижи. Преди всяка употреба проверявайте нивото на маслото и горивото, състоянието на свещите, филтрите и ремъците, както и здравината на фрезоващите органи. След всяка употреба почиствайте машината от прах, кал и трева, и я съхранявайте на сухо и проветриво място. Редовно правете технически прегледи и сменяйте износените или повредени части. Следвайте инструкциите на производителя за правилното обслужване на вашата мотофреза.


ВИЖ ВСИЧКИ МОТОФРЕЗИ
Послледвайте ни: