Ако сте собственик на автомобил, мотоциклет или друго превозно средство, вероятно знаете колко е важно да имате надеждно и качествено зарядно устройство за акумулаторната батерия. То ви спестява главоболия при стартиране на двигателя в студено време, при продължителен престой на превозното средство или при изтощена акумулаторна батерия. Също така, то ви помага да поддържате батерията в оптимално състояние и да удължите живота й.


В тази статия ще ви запознаем с новото поколение зарядни устройства RAIDER, които са специално разработени за различни видове акумулаторни батерии и имат множество функции и режими на зареждане. Тези устройства са с модерен дизайн, лесни за употреба и с висока ефективност. Ето какво трябва да знаете за тях:


Основни характеристики на зарядните устройства RAIDER


МоделНапрежениеКапацитетФункцииПрепоръчителна цена

Зарядно за акумулатор RAIDER - RD-BC19 LCD

12/24V
до 200 Ah
7-степенно зареждане, възстановяване на батерии, LCD екран, защита от претоварване и късо съединение
79,98 лв.

Зарядно за акумулатор RAIDER - RD-BC18LCD

12V
до 75 Ah
3-степенно зареждане, възстановяване на батерии, LCD екран, защита от погрешно свързване и претоварване
39,98 лв. 

Зарядно за акумулатор RAIDER - RD-BC17

6/12 V
до 45 Ah
3-степенно зареждане, възстановяване на батерии, LED индикатори, защита от погрешно свързване и претоварване
19,98 лв. 


Както можете да видите, зарядните устройства RAIDER са подходящи за различни видове акумулаторни батерии, включително оловно-киселинни, AGM, GEL, калциеви, литиево-желязно фосфатни и други. Те имат автоматично управление на процеса на зареждане, което гарантира оптимално зареждане на батерията, без да я поврежда или презарежда. Те също така имат специален режим за възстановяване на повредени батерии, които са силно разредени или сулфатизирани. Този режим използва токови импулси, които разрушават кристалите на оловен сулфат и възстановяват работоспособността на батерията.


Зарядните устройства RAIDER са снабдени с LCD екран или LED индикатори, които ви показват статуса на зареждането, напрежението, температурата и друга полезна информация. Те са също така защитени срещу различни рискове, като погрешно свързване, претоварване, късо съединение и други. Те са леки, компактни и лесни за пренасяне и съхранение.


Заключение

Зарядните устройства RAIDER са отличен избор за всеки, който иска да има надеждно и качествено зарядно устройство за акумулаторната батерия на своето превозно средство. Те са съвместими с различни видове батерии, имат множество функции и режими на зареждане, и са защитени от различни рискове. Те са с модерен дизайн, лесни за употреба и с висока ефективност. С тях можете да поддържате батерията си в оптимално състояние и да удължите живота й.


Ако искате да научите повече за зарядните устройства RAIDER, можете да посетите следния сайт:
Първото в България списание за домашни и професионални майстори. Излиза от 1980 г.